Cred ca este destul de clar ca imi place sa calatoresc, acesta fiind si motivul pentru care m-am decis sa deschid un blog de “travel” pe langa multe altele care exista si care m-au ajutat de-a lungul timpului, insa dupa propriile preferinte si criterii.

Imi place sa calatoresc ieftin in destinatii scumpe (si nu numai). Asta inseamna ca vanez oferte, ma documentez cu privire la destinatie, adun informatii care sa ma ajute sa ma bucur la maxim de potentialul pe care il ofera locul respectiv. Si recunosc, fac anumite compromisuri, dar pe altele n-as putea sa le accept in ruptul capului.

Imi place sa vanez promotii sau sa combin oferte bune. Asta inseamna sa caut mereu cea mai buna varianta pentru a ajunge in locuri la care visez, sau pur si simplu sa profit de niste oferte pentru locuri in care nici nu m-am gandit ca voi ajunge.

Imi place sa imi aleg modalitatea in care sa calatoresc. Asta inseamna ca vreau sa imi organizez singura traseul fie ca este cu avionul, masina sau orice altceva. Poate prefer sa ma abat de la drum ca sa ma bucur de un peisaj, sau prefer un zbor direct ori dimpotriva: o escala lunga ce-mi ofera posibilitatea sa mai vizitez un oras in drum spre destinatia aleasa.

Imi place sa gasesc o cazare in functie de zona mai mult decat in functie de pret. Asta inseamna ca daca merg pe o insula la plaja, caut cazare langa plaja care imi place, nu in mijlocul insulei sa fac naveta, si nici in pustietate sa fiu izolata daca vreau sa ma plimb. Apoi bineinteles ca vreau sa imi ofere facilitati cat mai multe pentru bani cat mai putini, adica raportul calitate-pret sa fie cel mai bun, nu pretul sa fie cel mai mic.

Imi place sa calatoresc in funtie de sezon. Asta inseamna ca daca nu am prea mule vacante pe an intr-o locatie exotica de exemplu, prefer sa merg atunci cand vremea imi permite sa ma bucur de toate posibilitatile pe care le ofera destinatia fara sa stau cu grija ploilor, a uraganelor, a valurilor in care sa nu pot inota, a algelor care sa nu-mi permita sa stau pe plaja sau a temperaturilor care sa ma faca sa ma sufoc sau sa inghet. Si nu vreau sa trec cu vederea calatoriile in functie de diferiete evenimente care dau un farmec aparte locului (cum ar fi pietele de Craciun, sau diferite festivaluri).

In mod clar nu ma incanta preturile mari, nici ofertele bagate pe gat care sa nu tina cont de preferintele mele. Asta m-a impins spre directia calatoriilor DIY (Do It Yourself) si pentru ca ceea ce ma bucura pe mine imi place sa impartasesc cu altii, am decis sa scriu despre experientele mele, sa impart cu voi informatiile pe care le gasesc ori ponturile de care beneficiez (sau cel putin mi-as dori, pentru ca nu le pot avea pe toate) 🙂

Ce inseamna pentru mine sa ma bucur de o calatorie? Sa imi fac planuri si sa ma informez, sa imi setez asteptarile si sa imi pregatesc bagajele, sa ma bucur de drum, sa vizitez ceea ce imi place nu doar sa bifez (sau sa-mi dau check-in 🙂 , sa savurez atmosfera locala, sa incerc sa inteleg cultura, si nu in ultimul rand sa ma relaxez.

Pentru mine o calatorie nu inseamna doar “am fost acolo” ci “am fost acolo si am savurat fiecare moment”. Daca simtiti la fel, va invit sa ramaneti alaturi de mine si sa incercam sa facem din calatoriile noastre niste momente de neuitat.

Va multumesc tuturor celor care ati contribuit (si continuati sa o faceti) pentru ca vacantele mele sa fie cat mai frumoase: fie ca mi-ati oferit informatii, sau gazduire, sau intalniri, sau plimbari, sau surprize, sau m-ati insotit ori incurajat. Ati facut cel putin un om fericit 🙂