Sunt multe atractii in Dublin si mare parte dintre ele concentrate in centru. Sau altfel spus, tot centrul este o atractie in sine. De la cladiri importante pana la pub-uri emblematice, parcuri intinse si strazi vibrante. Ca sa fim aproape […]
Sunt multe atractii in Dublin si mare parte dintre ele concentrate in centru. Sau altfel spus, tot centrul este o atractie in sine. De la cladiri importante pana la pub-uri emblematice, parcuri intinse si strazi vibrante. Ca sa fim aproape de toate, cazarea a fost tot in centru si pentru prima data am experimentat un hostel. Mai concret Avalon House, o camera micuta de doua persoane cu baie si bucatarie la comun. Dragut, curat, micut si suficient pentru dormit putin. Mai nou vad ca l-au inchis, deci un link nu mai e relevant dar cu siguranta sunt multe alte cazari decente in zona.
Avantajul unei cazari in centru este ca n-ai nevoie de transport, poti lua totul la pas si te opresti acolo unde-ti place. Hai sa vedem ce gasim:
Trinity College – cea mai mare universitate din Irlanda si una dintre cele mai vechi si prestigioase din lume. Cladirea in sine este impresionanta la fel ca si istoria ei, fiind inaugurata de Regina Elisabeta I in anul 1592. Tot acolo se afla cea mai mare biblioteca, cu milioane de volume folosite pentru cercetare si nu doar. Amintesc manuscrisele Biblice ale Evangheliilor scrise in anii 800 e.n. (The Book of Kells). Chiar si pentru cineva care nu e pasionat de cladiri istorice, curtea interioara ofera destule oportunitati si privelisti de care nu te saturi prea curand, dar gazduieste si numeroase evenimente sau expozitii.
Castelul Dublin este fosta resedinta regala si sediu administrativ, construit in secolul al XIII-lea, iar o parte din el este deschisa publicului. Vis a vis se afla Dublinia, un muzeu dedicat vikingilor si Irlandei medievale.
Christ Church Cathedral este cea mai veche si cunoscuta biserica din oras (anul 1028 en), dar cu o istorie zbuciumata si reconstruita in ecpoca victoriana. In aceasta catedrala a fost filmat si celebrul serial “The Tudors”, iar o parte din recuzita se poate vedea in timpul turului.
Stephen’s Green Shopping Centre este un mall din zona centrala unde ajungi foarte usor de pe stradutele pietonale. Aici… de toate pentru toti: de la expozitii la magazine de cumparaturi, zone de petrecere a timpului liber sau restaurante pentru toate gusturile.
St Stephan Park este cel mai mare parc din Dublin chiar daca se afla in zona centrala, aproape de cunoscuta strada Gafton si centrul comercial Stephen’s Green. O adevarata oaza de verdeata si (aproape) liniste.
Guiness Storehouse sau muzeul celei mai apreciate fabrici de bere, fondata in anul 1759. Se poate vizita, admira si degusta (pentru cei pasionati) sau cel putin bifa pentru cei care vor sa vada ceva reprezentativ pentru Dublin. La ultimul etaj se afla Gravity Bar de unde se poate admira panorama orasului.
Jameson Old Distillery este un al loc impresionant pentru pasionatii de whiskey si nu numai. Istoria se intinde pe mai mult de 200 de ani si cuprinde procesul fabricarii, conservarii, degustarii cele mai cunoscute fabrici de whiskey din Irlanda si a treia din lume. Tot aici se afla si un restaurant care serveste mancare traditionala (si nu numai) la preturi acceptabile.
The Temple Bar este o zona intreaga din centru pe raza careia se afla celebrul bar si multe alte pub-uri si restaurante insirate de-a lungul strazilor pietruite cu vitrine frumos aranjate. O zona pitoreasca tipic irlandeza, aglomerata ziua si de-a dreptul vibranta noaptea.
Molly Malone Statue este statuie simbol al orasului si reprezinta o tanara vanzatoare stradala de midii si scoici, care a murit din cauza febrei tifoide.
Grafton Street este una dintre cele mai cunoscute strazi nu doar pentru ca se afla in centru, sau ca e plina de magazine si restaurante, dar si de muzicieni talentati care ii dau un farmec aparte. Printre cei mai cunoscuti care au cantat pe aici se afla Bono de la U2 sau Ed Sheeran.
Asadar merita din plin sa va pierdeti pe stradute si sa intrati in fiecare cladire interesanta care va poate oferi o experienta de neuitat.